Ai! Elektrische BMW kan plotseling vermogen verliezen

Ai! Elektrische BMW kan plotseling vermogen verliezen

Eerder had de Duitse autofabrikant al last van vlammende accu’s

Foto: © BMW

Daar sta je dan. Op de vluchtstrook met een BMW die ‘helaas, pindakaas’ zegt. Het Duitse merk wil dat scenario voorkomen, en roept daarom nu ruim 14,000 van hun elektrische modellen terug. Het zou om een softwareprobleem gaan, waarbij een spontaan verlies van vermogen optreedt. De terugroepactie omvat een groot deel van BMW’s elektrische line-up, waaronder de nieuwe iX, i4 en i7. Deze werden tussen 14 oktober 2021 en 28 oktober van vorig jaar geproduceerd.

Het probleem vormt zich uit een softwarefoutje, dat resulteert in hoog-voltage batterijproblemen. Hierdoor zou het elektrische circuit zichzelf volledig resetten, en valt het vermogen weg”

BMW ontdekte de vermogens-kwestie tijdens de routinecontrole in de fabriek. Het merk zal volgende maand een software-update publiceren waarmee het probleem verholpen wordt. ‘Deze zal uiteraard kosteloos te verkrijgen zijn voor eigenaren’, verzekert BMW. De bug heeft tot op heden nog niet tot ongevallen, botsingen of letsel geleid.

Het is niet de eerste keer dat het fout gaat binnen de elektrische line-up van de Duitse autofabrikant. Vorig jaar nog riep het bedrijf uit München nog een aanzienlijk aantal i4 en iX modellen terug. De batterijen in deze auto’s konden plotseling vlam vatten.

Via NHTSA

Laurits van den Broek

Laurits heeft een passie voor auto's en met name de snelle auto's van Lamborghini. Alleen jammer dat hij dagelijks met een Tesla Model 3 Performance (dat dan wel) naar werk gaat.