[Video] Afrojack neemt Lamborghini Aventador SV in ontvangst!

[Video] Afrojack neemt Lamborghini Aventador SV in ontvangst!

Afrojack Lamborghini Aventador SV - Hartvoorautos.nl

Gisteren postte Nick van der Wall, aka Afrojack, allerlei auto foto’s op zijn Instagram-account. Eén van die foto’s zorgde met het onderschrift ”ps im getting a Christmas present today!!! Stay tuned and ill share it with you”, ervoor dat wij op scherp stonden!

Het was al bekend dat zijn Lamborghini Aventador SV was opgehaald door goede vriend van Afrojack, Jeroen van den Berg. Jeroen is de eigenaar van het bedrijf Carlink International en hij heeft de Lamborghini twee weken opgehaald bij Lamborghini Leusden en paste zo lang het nodig was op de auto. Gisteren had Afrojack eindelijk tijd om zijn nieuwe speeltje op te halen en dat wilde hij natuurlijk erg graag delen met de rest van de wereld!

Het kenteken van de Aventador SV is overigens ook wel het vermelden waard: GEL UK 750. Cool! Voor degenen die hopen Afrojack te spotten in Nederland heb ik slecht nieuws; de DJ is gisteravond vol gas vertrokken richting België… Voor zover bekend heeft Afrojack alleen nog een bestelling open staan bij Bugatti. De nieuwe Bugatti Chiron heeft hij samen met de eerder genoemde Jeroen van den Berg besteld. Wanneer deze wordt afgeleverd is nog even de vraag; dat zal nog wel even duren.

Over de Lamborghini Aventador LP 750-4 SV
De LP750-4 Super Veloce weegt 50 kilogram minder dan een standaard Aventador Coupé dankzij een toename van het gebruik van carbon fiber in de carrosserie en het interieur; in totaal weegt hij zo’n 1.500 kilogram. Zoals de naam al verklapt heeft de 6.5 liter grote V12 er 50 pk bijgekregen waardoor het totale vermogen op 750 pk komt. Dit heeft als resultaat dat hij een pk-gewichtsverhouding heeft van 2 kilogram per pk gewicht en dat zorgt ook voor goede specificaties! Het maximale koppel is overigens blijven steken op 690 Nm, evenveel als de Aventador Coupé.

De sprint van 0 tot 100 km/h gaat in slechts 2,8 seconden, 0,1 seconde sneller dan de ‘gewone’ Aventador, en de topsnelheid ligt op +350 km/h. Ook staat deze nieuwe stier indien nodig razendsnel stil; vanaf een snelheid van 160 km/h komt de LP750-4 SV binnen 30 meter tot stilstand.

Ten opzichte van een standaard Aventador Coupé de is de aerodynamische efficiëntie met 150% gestegen en ook heeft de Super Veloce 170% meer downforce dankzij de verbeterde aerodynamica in de vorm van onder andere een nieuwe voorbumper, diffuser en spoiler aan de achterkant. De Lamborghini Aventador LP 750-4 Super Veloce is er in Nederland vanaf €490.900,-, inclusief belastingen.

PS onderstaande auto was Nick zijn allereerste auto… Doet ‘ie het nu toch een stuk beter!

#TBT my first car yay

Een foto die is geplaatst door Nick (@afrojack) op


Bye Countach , Hello Aventador SV #husteling

Een foto die is geplaatst door Jeroen van den Berg (@thehomelessguy) op


Afrojack ziet ein-de-lijk zijn Aventador SV voor het eerst!

Posted by Hart voor Auto's on donderdag 17 december 2015


Afrojack vol gas in zijn Aventador SV!

Heerlijk kenteken ook: GE-LUK 750

Posted by Hart voor Auto's on donderdag 17 december 2015


Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.