Achteruitrijcamera installeren op jouw voertuig

Achteruitrijcamera installeren op jouw voertuig

De ontwikkeling van de auto gaat als de brandweer en ook wij worden verrast door elk nieuw speeltje waar de markt mee komt. Merken bieden zelf een heleboel nieuwe ingebouwde opties die je kunt aanvinken tijdens het configureren. Steeds meer opties worden standaard, maar soms mis je iets… Zoals de achteruitrijcamera die je mist omdat je auto deze optie nog niet standaard had.

Gelukkig zijn niet alleen de grote merken zelf druk bezig met ontwikkelen van nieuwe technologieën, ook andere bedrijven houden zich bezig met het oplossen van veelvoorkomende problemen. Een goed voorbeeld daarvan is deAchteruitrijcamerawinkel.nl. Zij bieden je de mogelijkheid om voor jouw voertuig een achteruitrijcamera te bestellen. 

Voor meer dan alleen een voertuig nieuwe achteruitrijcameras

Voor grote landbouwmachines, bestelbussen en zelfs boten is er een achteruitrijcamera beschikbaar. Grote machines zijn niet goedkoop in aanschaf en hopelijk doe je als bedrijf lang met zo’n machine. Helaas is er bij oudere machines soms weinig technologie aanwezig, terwijl je niet gemakkelijk en veilig achteruit kan rijden. Een extra camera waardoor er achter deze reusachtige machines ook zicht is kan het verschil maken op een drukke bouwplaats.

Maar naast deze machines zijn er ook camera’s beschikbaar voor de ‘minder voor de hand liggende’ voertuigen. Paardentrailers is hier een goed voorbeeld van. Tijdens het achteruitrijden met een grote (paarden)trailer is het zicht erg laag en is de kans op ongelukken groter dankzij de dodehoek. Ook voor grote bakwagens kan er duidelijk beeld ontstaan achter de voertuigen. 

Draadloze achteruitrijcamera

Zelf klussen is niet voor iedereen weggelegd maar dan is de draadloze achteruitrijcamera misschien wat makkelijker te installeren. De draadloze achteruitrijcamera is op dezelfde voertuigen mogelijk als de bekabelde camera’s en bieden hetzelfde beeld. De 100% storingsvrije SVEN digitale zenderset zorgt ervoor dat je altijd verbonden bent met je camera en geen haperend beeld krijgt. 

Is deze camera dan eindelijke geïnstalleerd en klaar, dan is er ook nog keuze uit verschillende monitors. Eén enkele monitor van 7 inch met daarop het beeld van je geïnstalleerde camera geeft je al meer zicht richting achteren. Of kies je voor een 9 inch monitor waar vier camerabeelden tegelijkertijd te zien zijn voor als je meerdere camera’s op één voertuig zet.  

Ben jij nou ook benieuwd naar deze camera’s en wil je er nog meer over weten? Of ben jij nu al overtuigt dat deze achteruitrijcamera ideaal is voor jouw voertuig of trailer? Kijk dan even rond op de website en bestel wat jij nodig hebt.  

Okke Messemaeckers van de Graaff

Okke combineert zijn enthousiasme met zijn passie voor de Automotive. Zijn voorkeur voor auto's varieert enorm, van klassiekers tot moderne auto's, niks is te gek.