AC Schnitzer sleutelt aan BMW M8 Gran Coupé!

AC Schnitzer sleutelt aan BMW M8 Gran Coupé!

Zoals je weet is de BMW M8 in meerdere uitvoeringen verkrijgbaar, met de Gran Coupé als langste en meest comfortabelere van de drie. Tuner AC Schnitzer denkt dat het nog wel wat beter kan als we het hebben over het vermogen van de M8.

Eerder sleutelde de tuner al aan de M850i en werd het vermogen van de 4,4 liter V8 opgepompt naar 620 pk en 840 Nm koppel. 710 pk, dat is het getal voor de M8 Gran Coupé en het koppel blijft steken op een gezonde 850 Nm. AC Schnitzer biedt daarnaast ook een verlagingsset die de vooras met 25 tot 30 millimeter verlaagt en de achteras met 15 tot 20 millimeter. Hierdoor wordt het rijgedrag verbeterd en krijgt de auto een nog strakkere look.

In termen van aerodynamische upgrades begint de lijst met sideskirts van carbon fiber, een tweedelige achterspoiler en een zwarte frontsplitter. Het tuningsbedrijf is het interieur niet vergeten, dit kan worden opgeknapt met aluminium pedalen, een aluminium voetsteun en schakelflippers van 2 millimeter dik aluminium met het AC Schnitzer-logo. De finishing touch? Niet dat je het per se nodig hebt, namelijk een sleutelhouder die zo ontworpen is dat hij in de bekerhouder van de middenconsole past. Waarom als je de sleutel ook in je broekzak of in de bekerhouder kan bewaren? Aangezien het is gefreesd uit een blok aluminium en de naam van de tuner er in is gegraveerd, zullen sommige mensen misschien toch geïnteresseerd zijn in een deze optie.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.