AC Schnitzer pompt je 5-serie op!

AC Schnitzer pompt je 5-serie op!

AC Schnitzer BMW 5-serie

Ja maar natúúrlijk kunnen we nog even wachten op de M5!

Tijd voor de tuners om erop te kapitaliseren, zou je zeggen. De 5-serie is er alweer even in een groot aantal uitvoeringen, dus rest AC Schnitzer niets anders dan zich te storten op dat zootje auto’s. Zoals gebruikelijk betreft het hier een simpele motor-upgrade en een subtiele esthetische touch-up. Aanvankelijk zijn het de 540i en de 530d die eraan moeten geloven, met verdere opfrisbeurten voor de M550i, 530i en de 520d in de pijpleiding. Waar de 540i van fabriek af 340 pk produceerde, is het nu 400 pk. De 530d, die met 265 pk ook niet bepaald slap te noemen is, moet nu genoegen nemen met 315 pk.

Het is trouwens wel interessant om te vermelden dat AC Schnitzer bij hun motortuning vooral de nadruk legt op duurzaamheid, in plaats van maximale prestaties. Hierdoor kun je, als het goed is, langer genieten van je upgrade, zonder dat je bang hoeft te zijn dat je je motor opblaast door een teveel aan vermogen. De tuner geeft echter zelf aan dat ze zich het meest op koppel richt. Dat is best een beetje raar, aangezien ze juist dat vergeten zijn te vermelden!

Qua uiterlijke aanpassingen is het relatief rustig. AC Schnitzer knutselde wat lichaamsdelen in elkaar die niet alleen de aerodynamica bevorderen, maar ook zijn look nog wat bijspijkeren. Daarnaast kun je spoilers, velgen en andere uitlaatstukken bestellen. Als laatste staat er nog een verlagingskit op de lijst, die de wagen van voren 2,5 cm, en van achteren 2 cm doet dalen.

Het pakket zal beschikbaar zijn voor zowel de Touring als de Sedan.

AC Schnitzer BMW 5-serie

AC Schnitzer BMW 5-serie

AC Schnitzer BMW 5-serie

AC Schnitzer BMW 5-serie

AC Schnitzer BMW 5-serie

AC Schnitzer BMW 5-serie

Harry Verolme

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.