AC Schnitzer geeft Toyota Supra 400 pk en 600 Nm!

AC Schnitzer geeft Toyota Supra 400 pk en 600 Nm!

Niet geheel verrassend, aangezien de Supra onderhuids stiekem een BMW Z4 is.

Er is tenminste één voordeel aan dit feit: tuners die doorgaans upgrades voor BMW’s leveren, doen dat nu ook voor de Toyota Supra. De bekende Duitse tuner AC Schnitzer heeft zojuist een hele reeks accessoires en performance upgrades gepubliceerd en ze klinken behoorlijk verleidelijk.

De 3,0-liter zes-in-lijn van BMW krijgt er bij AC Schnitzer zo’n 60 pk en maar liefst 100 Nm koppel bij. Hierdoor komt het totaal op 400 pk en maximaal 600 Nm trekkracht. Bovendien wordt de upgrade geleverd met een garantie van drie jaar. Er is ook een verstelbare schroefset beschikbaar die de auto tot 1,5 inch verlaagt. Bovendien biedt de tuner een nieuwe uitlaat en zijn er vier verschillende sets wielen verkrijgbaar. AC Schnitzer heeft zijn eigen aerodynamische snufjes voor de Supra ontworpen, waaronder een front splitter, een achtervleugel van carbon fiber en ventilatieopeningen in de motorkap.

Wat de aanpassingen moeten kosten is bij ons niet bekend. De standaard Toyota Supra kun je in Nederland bestellen vanaf €81.995,-.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.