AC Schnitzer geeft de M850i wat meer pit

AC Schnitzer geeft de M850i wat meer pit

Naast het welbekende Alpina is er nog een tuner die graag BMW’s aanpakt. En waar Alpina meer gefocust is op comfort en luxe, houdt AC Schnitzer meer van sportiviteit. Nu hebben ze hun pakket voor de M850i onthuld.

Wie bekend is met AC Schnitzer, weet wat ze doen. Ze pakken een BMW, monteren een sportievere maar toch enigszins subtiele bodykit, en pompen er wat meer vermogen in. In dit geval is de M850i aan de beurt. De auto heeft een lekkere spoiler onder de voorbumper gekregen, extra oppassen bij drempels dus. Daarnaast zijn er koolstofvezel side-skirts geplaatst, en een nieuwe diffuser. Ook is er op de achterkant een grote spoiler te vinden, gelukkig kun je zelf kiezen wat er wel en niet op de auto geplaatst wordt.

Onder de kap ligt de 4.4 liter V8 die standaard 530 PK en 750 Nm levert. AC Schnitzer vond dat echter niet genoeg en heeft de motor zo aangepast dat er 620 PK en 840 Nm naar de nieuwe AC Schnitzer wielen gestuurd wordt. Dit komt al aardig in de buurt van de M8 die eraan zit te komen. Ook met de 4 dikke uitlaatpijpen heeft het wel wat weg van de M8.

Als je een 840d bezit in plaats van de M850i, wees niet getreurd: de exterieurdelen kunnen ook op je dikke diesel geplaatst worden. Moet je wel het M Sportpakket aangevinkt hebben bij het bestellen van de auto.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.