Geneva Motor Show: AC Schnitzer BMW M4

Geneva Motor Show: AC Schnitzer BMW M4

AC Schnitzer BMW M4

Op de Autosalon van Genève heeft BMW tuner AC Schnitzer zijn idee van de BMW M4 onthuld. Voor degenen die 431 pk en 550 Nm koppel die de BMW M4 standaard levert kun je bij AC Schnitzer terecht die de auto qua uitstraling ook nog een beetje opleukt.

Met de AC Schnitzer performance upgrade voor de Duitse BMW M4 stijgt het vermogen naar 510 pk en 645 Nm maximale trekkracht. De auto is voor met 30 millimeter en achter met 15 millimeter verlaagd. Als alternatief, kunnen kopers kiezen voor een volledige schroefset die volledig instelbaar is en de rijhoogte desgewenst kan verlagen met 30-40 mm aan de voorzijde en 30 mm aan de achterzijde.

Ook monteert AC Schnitzer een aantal aerodynamische en unieke visuele elementen op de BMW M4. Een van de meest in het oog springende elementen is de carbon fiber diffuser aan de achterkant, alsmede de torenhoge carbon fiber spoiler. Aan de achterkant zien we trouwens ook een nieuw uitlaatsysteem dat te bedienen is met een afstandsbediening voor de kleppen. Ook is er een kleine carbon fiber dakspoiler gemonteerd, evenals de carbon fiber spiegelkappen. Uiteraard zijn er nieuwe side skirts voor de BMW M4 en aan de voorzijde zien we een nieuwe carbon fiber splitter.

Ook zijn er een aantal verschillende wielen beschikbaar voor de AC Schnitzer BMW M4. De wielen variëren van 19, 20 en 21-inch velgen en beschikken elk over een uniek design, evenals verschillende afwerkingen. Het invullen van de optionele upgrades voor de BMW M4 van AC Schnitzer zijn een aantal van de elementen in het interieur, waaronder aluminium pedalen en voetsteunen, een nieuwe versnellingspook-knop e nieuwe vloermatten.

AC Schnitzer BMW M4

AC Schnitzer BMW M4

AC Schnitzer BMW M4

AC Schnitzer BMW M4

AC Schnitzer BMW M4

Foto’s via Autogespot.com

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.