ABT maakt van jouw TDI een e-Transporter

ABT maakt van jouw TDI een e-Transporter

Zou je deze moderne bedrijfsbus naar werk rijden?

Foto: © ABT

Terwijl Volkswagen zelf met de ID.Buzz hoopt te scoren, heeft ABT ook nog aandacht voor de harde werkers. Binnenkort kun je daar namelijk je diesel-Transporter om laten bouwen naar een elektrische. Hun eigen e-Line afdeling gaat dat in ieder geval doen. Verwacht dus ook geen koolstofvezel spoilers of bizarre motorafstellingen. Maar goed, het is toch een mooi gebaar van de Duitse tuner.

Het is geen compleet nieuw idee overigens. Destijds bouwde Volkswagen in totaal 4.500 stuks van de elektrische T6.1 Transporter. Dat bleek een succes, en die vraag is er tegenwoordig eigenlijk nog. ABT ziet hun kans schoon om hier op in te spelen, en biedt dus deze conversies aan. Let wel even op; alleen de ‘dieselbussen‘ met een DSG-bak worden aangenomen. Verder maakt de uitvoering niet uit.

De ABT e-Transporter 6.1

Deze ombouw naar deze elektrische Transporter duurt volgens ABT ‘maar een paar dagen’, en is daarmee een veel betere optie voor het vervangen van je milieuvervuilende diesel. Vooral met de lange levertijden van nieuwe elektrische auto’s tegenwoordig.

De ABT e-Transporter komt met een 37-kWh batterij, die je tussen de 105 en 138 kilometer ver moeten brengen. De elektromotor levert ruim 112 pk en 200 Nm. De accu hiervan laadt je binnen 5,5 uur weer helemaal op. Niet heel indrukwekkend, maar meer dan genoeg voor de gemiddelde klusser. Hopelijk zijn ze enthousiast genoeg om de overstap te maken.

Kevin Pollemans

Kevin is al jaren actief binnen de automotive, en vertelt met zijn passie opmerkelijke verhalen over alle soorten auto's; van GT3 Touring tot een 2000 GT-R.