Abt tovert Audi TT om tot monsterslee: Abt TT RS-R

Abt tovert Audi TT om tot monsterslee: Abt TT RS-R

Abt TT RS-R

Meer Abt! Meer Abt! Meer Abt! Deze keer geen RS6, maar een Audi TT.

Zojuist schreven we over één van de krachtigste gezinswagens die Duitsland ons te bieden heeft. Gelukkig bestaan er nog genoeg mensen die niet kiezen voor het ‘huisje, boompje, beestje’ verhaal, en de wereld liever in hun uppie tackelen. Autofreaks zonder familie-ambities hebben een ruim scala aan tweepersoons-sportwagens om uit te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een goedkoop, maar enorm leuke Mazda MX-5. Wie iets meer geld heeft, zal misschien eerder gaan voor een wagen als de Porsche Cayman GT4. Zij die écht geld teveel hebben, zullen voor iets extremers kiezen, zoals bijvoorbeeld deze auto.

Voor degenen die nog een beetje twijfelen, heeft Abt wat nieuws te bieden, namelijk een dikke Audi TT-RS. Om ervoor te zorgen dat je niet direct wordt afgeschrikt door de ietwat vrouw-vriendelijke reputatie die de auto jarenlang heeft opgebouwd, hebben ze de TT allereerst een fatsoenlijke metamorfose gegeven. Dit betekent niet per se dat de auto er enorm anders uitziet dan voorheen, maar door redelijk wat koolstofvezel in de mix te gooien, oogt de auto toch een stuk stoerder dan eerst. Uiteraard helpen 20″ velgen en een paar forse uitlaten ook mee in dat proces.

Toch kan je een auto maar tot op zekere hoogte verbeteren als je alleen maar het uiterlijk aanpast. Poep kan je immers versieren met confetti, maar een drol blijft een drol! Om te garanderen dat je ook werkelijk zal merken dat je in een Abt rijdt, heeft de tuner de TT behoorlijk wat extra paardjes meegegeven. Zo is de standaard TT-RS voorzien van een pittige 2,5-liter vijfcilinder die zo’n 400 pk produceert. De Abt-variant daarentegen, heeft echter 100 pk meer meegekregen, wat resulteert in een bonkende vijfcilinder, die er maar liefst 500 pk en 580 Nm koppel uitknalt.

Dat er dan een één of ander stigma aan de TT verbonden zit, zal je je dus niet eens kunnen herinneren wanneer je achter het stuur van de TT RS-R zit geplant. Simpelweg teveel vermogen om nog helder na te kunnen denken! Maar ja, dat telt ook voor iets, toch?

Abt TT RS-R

Abt TT RS-R

Abt TT RS-R

Abt TT RS-R

Abt TT RS-R

Abt TT RS-R

Harry Verolme

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.