ABT Sportsline sleutelt aan Audi SQ7!

ABT Sportsline sleutelt aan Audi SQ7!

Niet lang geleden hadden we het nog over de nieuwe Volkswagen Touareg van ABT Sportsline. Destijds schreven we dat de Touareg met V8 TDI-motor een goedkoper alternatief is voor onder andere de Audi SQ7 aangezien zij beide dezelfde 4,0-liter motor gebruiken. Rijd je toch liever Audi dan Volkswagen, dan heeft ABT speciaal voor jou ook de SQ7 onder handen genomen.

Waar die V8 in de Volkswagen Touareg een vermogen levert van 422 is dat af-fabriek bij de Audi SQ7 een vermogen van 435 pk en een maximaal koppel van 900 Nm. ABT Sportline pompt dit in de SQ7 op naar een lekkere 510 pk, 10 pk meer dan bij de Touareg. Het koppel is voor beide auto’s hetzelfde: 970 Nm. Klein detail, bij de vorige SQ7 wisten ze er nog eens 10 pk meer uit te persen. Hoewel er geen acceleratiecijfers zijn verstrekt door de tuner, zijn we ervan overtuigd dat de gemodificeerde Audi SQ7 minder dan de 4,8 seconden nodig heeft om van 0 tot 100 km/h te sprinten.

Qua looks is er nog niet veel veranderd aan de SQ7, hoewel ABT zegt bezig te zijn met een widebody voor de Audi. Voor nu heb je de keuze uit een drietal setje wielen van 22 inch. Een Audi SQ7 heb je in Nederland vanaf €145.230,-. Hoeveel je voor motortuning van ABT Sportsline kwijt bent is nog niet bekend.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.