Audi wacht te lang met de RS Q5? ABT heeft een 425 pk sterke Q5 voor je!

Audi wacht te lang met de RS Q5? ABT heeft een 425 pk sterke Q5 voor je!

Na al het RS3 & TTRS-geweld van afgelopen weekend, blijven we nog even hangen bij de sportdivisie van Audi. Audi heeft namelijk aangegeven de intentie te hebben om in 2020 minimaal 16 auto’s aan te willen bieden in het RS-assortiment.

In 2018 wordt de ultieme versie van de Q5 verwacht, een 444 pk sterke twin turbo V6 die dus de badge RS Q5 mag gaan dragen. Punt is, dan moet je nog 18 maanden wachten… ‘Dat is lang!’ moeten ze bij ABT gedacht hebben, want zij hebben een compleet tuningspakket voor de SQ5 opgenomen in hun assortiment. En met compleet bedoelen ze ook echt compleet. Breng jij je SQ5 naar ABT, dan staat de auto een ware transformatie te wachten. Een complete bodykit in de stijl zoals we die van Audi RS zouden verwachten. Een voorbumper met grotere luchtinlaten, carbon accenten op de voorschermen en een set verlagingsveren welke ervoor zorgen dat de 20 inch lichtmetalen wielen de kassen mooier vullen. De kont van de auto wordt voorzien van een heerlijke diffuser welke plaats biedt voor 4 uitlaten die de heerlijke tonen van de 3 liter V6 turbo-motor ten gehore brengen. En je zou bijna de motortuning vergeten. Het standaard vermogen van 354 pk / 500 Nm wordt opgekrikt naar 425 pk / 550 Nm koppel, een waar sprintkanon dus!

Dus zeg het maar! Wat zou jij doen: Wachten op de RS Q5 of hop, naar ABT?

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.