ABT pakt de Skoda Octavia RS aan!

ABT pakt de Skoda Octavia RS aan!

Naast snelle Volkswagens en Seats, kun je er ook voor kiezen om een snelle Skoda te nemen. De Octavia RS is dan de goede keuze. Alleen is hij wat tam vergeleken met zijn gelijken. Dus als je het wat sneller wilt, kun je nu bij ABT aankloppen!

ABT heeft nu namelijk een tuning-pakket geintroduceerd voor de Skoda Octavia RS. Niet alleen de benzineversie kan hiervan genieten, maar de diesel ook. De 2 liter TSI die in de benzineversie ligt, produceert standaard 245 PK, ABT schroeft dat op naar 290 PK en het koppel komt op 410 Nm te liggen. De diesel, die 184 PK produceert, zal over 210 PK en 420 Nm koppel beschikken.

Naast deze motorische aanpassingen, heeft ABT ook wat gedaan aan het onderstel. Zo zijn er nieuwe veren geplaatst zodat de wegligging beter wordt en de Octavia 3 centimeter lager op zijn poten staat. Om de wegligging nog meer te verbeteren is er een nieuwe anti-rollbar geplaatst. Bovendien krijg je ook de keuze uit verschillende soorten velgen waardoor de dikke Skoda nog wat beter oogt.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.