ABT pakt de Audi S5 Sportback aan!

ABT pakt de Audi S5 Sportback aan!

Abt pakt vrijwel iedere Audi aan, en de S5 Sportback is geen uitzondering. Voor dit model hebben ze het Sportsline-pakket nu uitgebracht. Hierdoor oogt de auto nog sneller, en dat is hij ook.

Het valt in eerste instantie misschien niet gelijk op, maar het gaat hier om het pre-facelift model. De drie gleuven boven de grille zijn afwezig en ook de koplampen zijn nog in “oude” stijl. Abt laat wel weten dat het hele pakket ook beschikbaar is op het facelift model. Aan het exterieur is niet heel veel veranderd. Wel zien we de bekende 20 inch velgen van Abt.

Naast het monteren van dikke velgen is Abt ook onder de motorkap bezig geweest. Ze hebben het Abt Engine Control geïnstalleerd waardoor de auto nu 389 PK en 760 Nm koppel tot zijn beschikking heeft. Ook zijn is het verstelbare veersysteem aanwezig, waardoor de auto 40 millimeter lager op zijn poten staat.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.