Abt knalt wat extra pk’s op de Audi SQ5!

Abt knalt wat extra pk’s op de Audi SQ5!

Audi SQ5 Abt

Laat het maar aan Abt over om je favoriete Audi’s naar nieuwe hoogtes te katapulteren.

Abt is de laatste tijd goed op dreef. Na het opvoeren van de S5 Cabriolet, en de RS5 de nodige extra pk’s mee te geven, is het nu de beurt aan de SQ5. De SUV komt met 354 pk al goed bepakt van de fabriek af. In standaardvorm raast hij daarmee in 5,4 seconden naar de 100 km/u, terwijl zijn top zo’n 150 km/u later pas te vinden is. Om hun klanten tevreden te stellen, gooit Abt hun Power-module er overheen.

Het resultaat is even machtig als indrukwekkend. De 3-liter TFSI-motor is nu goed voor 425 pk en 550 Nm koppel, in plaats van de oorspronkelijke 500 Nm. De exacte topsnelheid is nog niet helemaal duidelijk, al kunnen we ons voorstellen dat de limiter eraf is geknald, zodat hij wat harder kan dan 250 km/u. Naast de tuning voor de SQ5 komt er nog een pakket aan voor de wat minder krachtige Q5, die het voorlopig nog moet doen met zijn 252 pk sterke 2-liter TFSI-motor.

Op het gebied van styling laat Abt de SQ5 ook niet links liggen. Zo komen ze met een tamelijk ingetogen bodykit, die de wagen iets sportiever voor de dag moet laten komen. Daarnaast kunnen we rekenen op een aantal puike velgen, die beschikbaar komen in de maten 20″ en 21″.

Audi SQ5 Abt

Audi SQ5 Abt

Audi SQ5 Abt

Audi SQ5 Abt

Audi SQ5 Abt

Harry Verolme

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.