ABT geeft de Seat Leon 370 PK!

ABT geeft de Seat Leon 370 PK!

Naast snelle Audi’s en dikke Transporters neemt ABT ook andere VAG-familieleden onder handen. Met een Skoda of een Seat kun je ook aankloppen bij ABT. In dit geval zien we een Seat Leon ST Cupra waarvan het vermogen lekker is opgeschroefd.

Voor wanneer je een Golf te saai vindt, kun je altijd voor een Seat Leon gaan. Onderhuids zijn ze vrijwel hetzelfde, alleen ziet de Seat er net wat lekkerder uit. Onder de kap hebben ze ook aardig wat overeenkomsten. Dat scheelt voor wanneer je wat aan het vermogen wilt doen. ABT heeft precies de oplossing: met een simpele ECU-tune weten ze het vermogen op te krikken naar 370 PK en 460 Nm, dat is 70 PK en 80 Nm meer dan standaard! Naast de motorische upgrade kun je ook gelijk een dikke set velgen onder je auto laten plaatsen. Je hebt de keuze uit verschillende 18 en 20 inch velgen, ook heb je de mogelijkheid om je Seat te verlagen met een ABT veringset.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.