ABT geeft de Audi A6, A7 en Q8 408 pk & 550 Nm!

ABT geeft de Audi A6, A7 en Q8 408 pk & 550 Nm!

Vind je de C8-generatie Audi A6 helemaal geweldig maar wil je net iets meer vermogen en is de RS6 te heftig of te duur? Dan kun je kiezen voor de Audi S6, maar dat is tegenwoordig wel een diesel…

Geen zin in diesel? Breng je Audi dan langs bij ABT Sportsline! Dit keer laat de in Kempten gevestigde tuner zijn magie werken op de A6-, A7- en Q8-modellen met de 3,0-liter TFSI-motor. In standaardvorm biedt het blok een vermogen van 340 pk en een maximaal koppel van 500 Nm. De ABT Power kit brengt dat aantal naar 408 pk voor alle drie de auto’s, terwijl het koppel omhoog gaat naar 550 Nm. Hoewel ABT Sportsline geen exacte details geeft over de verbeterde prestaties, geven ze wel aan dat er ook upgrades beschikbaar zijn voor de luchtvering van de Q8.

Ook zal de Duitse tuner je graag de aangepaste bodykit voor de drie modellen verkopen, evenals upgrades voor het interieur. Er is ook een groot aantal velgen beschikbaar en deze kunnen allemaal worden bekeken via de configurator op de website van ABT Sportsline.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.