Officieel: ABT Audi RS7-R!

Officieel: ABT Audi RS7-R!

De nieuwe Audi RS7 Sportback is inmiddels alweer even leverbaar en ABT Sportsline was er als de kippen bij om de RS7 een setje 22-inch wielen te geven en het vermogen op te krikken naar 700 pk en 880 Nm koppel. Deze week komt de tuner met het ABT R pakket!

Maak kennis met de ABT Audi RS7-R. De 4,0-liter V8 met dubbele turbo heeft standaard een vermogen van 600 pk en 800 Nm koppel, maar dat ligt nu op 730 pk en 920 Nm!. ABT heeft bovendien meer gedaan dan alleen de motor upgraden; de RS7-R rijdt nu op een nieuwe set 22-inch wielen en heeft een nieuwe uitlaatsysteem dat de dubbele ovale pijpen heeft vervangen voor vier ronde pijpen. Een opvallende aanpassing zien we aan de voorkant in de vorm van een nieuwe front splitter. De achterspoiler aan de achterkant is ook nieuw, net als de diffuser van carbon fiber en andere aanpassingen.

ABT Sportsline heeft ook een beetje aan het interieur gewerkt om nog meer carbon fiber en leer toe te voegen. De middenconsole heeft nu een badge die erop wijst dat dit de gelimiteerde RS7-R betreft: er worden namelijk maar 125 exemplaren gemaakt. Deze specifieke auto is coureur Daniel Abt, vandaar de “Handcrafted for Daniel Abt” badge.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.