Welke Audi RS6 Avant C7 heb je liever? ABT of toch MTM?

Welke Audi RS6 Avant C7 heb je liever? ABT of toch MTM?

ABT Audi RS6-R

Nadat MTM er voor heeft gezorgd dat lekkerste Audi’s zoals de RS6 Avant C7, S8 en S3 Cabriolet van een tuningspakketje zijn voorzien, is ABT aan de beurt. Eerder vandaag zagen we al de Audi TT die er met sprongen op vooruit was gegaan maar ook neemt ABT een frissere RS6-R mee naar Genève.

Eerder deze week kwam MTM al met de Audi RS6 Clubsport; een RS6 met 760 pk en een maximaal koppel van 945 Nm dat desgewenst nog is op te schroeven naar 802 pk en er bovendien ook erg gelikt uitziet.
Wat heeft ABT hier nog tegenin te brengen?

ABT Audi RS6-R

Uiteraard moest er wat onder de motorkap gebeuren dus werd de 4.0 liter V8 Biturbo opgevoerd van 560 pk naar 730 pk. Daar heeft loopt de RS6 van ABT al direct een achterstand op van 30 pk dus we gaan verder met de sprint van 0 tot 100 km/h. Dat is altijd een mooi gegeven om te bekijken hoe snel een auto is en hoewel niemand een verschil van 0,2 seconden voelt is het voor tuners van groot belang. De RS6 van ABT klaart dit sprintje in 3,3 seconden en dat is al aardig snel te noemen maar toch doet de RS6 van MTM dit 0,2 seconden sneller; in 3,1 seconden zit deze al op de 100 km/h.

Dan is er nog een een factor die van groot belang is voor potentiële kopers van deze snelle Audi’s; de looks! Nu komt het puur op smaak aan en dan zou ik, ondanks dat hij minder vermogen heeft en minder snel op de 100 km/h zit, voor de ABT Audi RS6-R gaan. De MTM Audi RS6 Clubsport ziet er gelikt uit, ben niet zo’n fan van het interieur overigens, maar qua bruutheid haalt hij het zeker niet bij de RS6-R.

Voor welke zou jij kiezen?

Ga naar: Audi RS6 MTM Clubsport – 760 pk / 945 Nm

ABT Audi RS6-R

ABT Audi RS6-R

ABT Audi RS6-R

ABT Audi RS6-R

ABT Audi RS6-R

ABT Audi RS6-R

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.