ABT Audi RS4-R voor de Polizei!

ABT Audi RS4-R voor de Polizei!

Bestuurders die regelmatig in Duitsland te vinden zijn, zullen blij zijn om te horen dat dit geen echte politieauto is!

De Essen Motor Show vindt deze week weer plaats en dat betekent dat het vorige week tijd was om de “politieauto” te onthullen die voor de TUNE IT! SAFE! campagne van dit jaar werd aangepast. In de loop der jaren hebben we van alles voorbij zien komen voor deze campagne, van Volkswagen Golfs tot de BMW i8, maar dit is de eerste keer dat de auto de vorm aanneemt van een praktische wagen. En het is niet zomaar een auto, maar een Audi RS4 Avant die door ABT Sportsline onder handen is genomen.

Gebaseerd op de pre-facelift-versie van Ingolstadt’s snelle gezinswagen, is de RS4-R van ABT uitgerust met de Polizei-kleuren en natuurlijk een setje blauwe lichten op het dak. Het belangrijkste idee achter de TUNE IT! SAFE! campagne is om aan te tonen dat aftermarket-upgrades kunnen worden toegepast op een auto “whilst maintaining traffic safety and regulatory compliance.”.

De gemodificeerde Audi RS4 Avant van ABT werd oorspronkelijk onthuld in maart 2018 op de Autosalon van Genève met een verbeterde versie van de 2,9-liter V6. De Audi RS4-R levert namelijk 530 pk en 690 Nm in plaats van de al niet misselijke 450 pk en 600 Nm. En daarmee ben je sneller dan een standaard RS6 C7! Binnen 3,8 seconden zit je namelijk op de 100, terwijl de grote broer er 3,9 seconden voor nodig heeft. De topsnelheid ligt op 280 km/h.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.