ABT Aero-pakket voor de VW Transporter T6.1!

ABT Aero-pakket voor de VW Transporter T6.1!

We kennen tuner ABT Sportsline natuurlijk van al die dikke Audi’s die zij onder handen nemen. Maar wist je dat zij ook thuis zijn in het tunen van Volkswagen Transporters?

‘s Werelds grootste tuner van Volkswagen- en Audi-voertuigen onthulde niet lang geleden al een upgrade voor de nieuwe Volkswagen Transporter T6.1. Met een ABT Engine Control (AEC) voor de 150 pk sterke 2.0 TDI wordt het vermogen opgekrikt naar 180 pk en het koppel stijgt van 340 Nm naar 400 Nm. Goed om te weten, ABT werkt ook aan een upgrade voor de 199 pk sterke 2.0 TDI. In dat geval zal het vermogen stijgen naar 226 pk en maar liefst 490 Nm koppel. Bovendien levert ABT, indien gewenst, in hoogte verstelbare Bilstein dempers, waarmee de Transporter T6.1 tussen de 40 en 70 mm kan worden verlaagd.

Hoewel het eerste persbericht gericht was op deze ABT Engine Control, hebben ze onlangs ook een aantal aanpassingen voor het exterieur naar buiten gebracht. Zij introduceren deze week het ABT Aero-pakket, dat in afzonderlijke stukken of als set bij ABT Sportsline kan worden besteld. Het omvat een front splitter, side skirts, een diffuser, vier nieuwe glanzend zwarte uitlaatsierstukken en een dakspoiler. Je hebt ook de keuze tussen 19- of 20-inch wielen.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.