Abonneren op Mercedes: Vandaag een C, morgen een AMG!

Abonneren op Mercedes: Vandaag een C, morgen een AMG!

Mercedes abonnement

Netflix voor auto’s, nieuw is het niet, maar het is voor het eerst dat we het merk Mercedes in combinatie horen met een abonnement. 

In de Verenigde Staten is het een groeiend fenomeen, het abonneren op een autodienst. Tot nu toe had Mercedes nog geen dergelijk programma, maar nu steeds meer merken het gaan aanbieden, kon Mercedes niet achterblijven. Het Mercedes-Benz Collection-programma zorgt ervoor dat je je in kunt schrijven voor drie klasse: Signature, Reserve en Premier.

Hoe schrijf je je in? Stap 1 is, download de app, voer je gegevens en je betaalmethode in en kies een klasse. Fotootje van je rijbewijs erbij en stap 1 is klaar. Je bestelt een autootje en hatsekee, een medewerker komt je auto afgetankt en wel bij je afleveren. Wil je over twee dagen een andere auto? U zegt het maar, Mercedes bezorgt wel! Wat het je kost? De Amerikanen betalen een bedrag tussen de $1,095 en $2,995 per maand, plus een eenmalig bedrag van $495 om heel het spul te activeren.

In Amerika kun je een AMG GT-R of Maybach S560 huren voor minder dan $2,995 per maand, maar de abonnee heeft in dit geval keuze, keuze uit sedans, wagons, coupes, cabrio’s, SUV’s en zelfs AMG-modellen. En werkelijk waar alles is inbegrepen, pechhulp, onderhoud, verzekering en het voordeel dat je nooit een dealer binnen hoeft te stappen. Kijk, klik, klaar.

Is Nederland hier klaar voor? Ik denk het niet, wij Nederlanders zijn te nuchter voor dit soort praktijken. Of denken jullie dat ik het mis heb?

Mercedes abonnement

Mercedes abonnement

Mercedes abonnement

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.