Aan goud geen tekort: Brabus Rocket 900 Desert Gold Edition!

Aan goud geen tekort: Brabus Rocket 900 Desert Gold Edition!

Bijna alles is  van goud wat er blinkt in deze S-klasse á € 520.000, iets wat de natte droom van iedere Arabier waarmaakt. Bekijk nu snel de Brabus Rocket 900 Desert Gold Edition en zoek uit waar deze naam precies vandaan komt!

w7syxribijy3

Een straffe creatie verdient een straffe naam, dus doopte het Duitse Brabus zijn extreem getunede versie van de Mercedes S 65 AMG dan maar Rocket 900 Desert Gold Edition. Rocket voor de knalprestaties, 900 voor het aantal paarden onder de kap, Desert naar de oliestaten waar deze jongen het makkelijkst afnemers zal vinden en Gold voor de gouden hoofdkleur van deze super-S.

Van 0 naar 100 km/u spurt de achterwielaangedreven slee in 3,7 seconden. Na 9,1 seconden vliegt de naald van de snelheidsmeter voorbij de 200 km/u en stoppen doet ze pas ruim boven de 350 km/u. Alstublieft!

nawyx2zbrj1c

Monsterlijk

Om die duizelingwekkende snelheden te realiseren, boorde de Mercedes-tuner het V12-blok uit de S65 AMG op van 6 naar een 6,3 lite. Deze Desert Gold Edition levert een piekvermogen van van 900 pk voor een maximumkoppel van 1.500 Nm op. Nog eens: duizend-vijf-honderd! Brabus heeft dat cijfer echter elektronisch begrensd op 1.200 Nm zodat de fors aangepaste zeventrapsautomaat niet in de problemen komt.

Naast zijn blitse kleurtje, kreeg de wagen tal van carbon en gouden details mee in het interieur en aan het koetswerk. Vergeten hoeveel pk’s er precies onder de kap zitten? Het cijfers 900 is veelvuldig terug te vinden op de carrosserie en op de kopsteunen van de zetels vooraan. Brabus doet je er met andere woorden graag aan herinneren dat je in een S-Klasse aan de steroïden zit. De vernieuwde digitale display is daar eveneens een voorbeeld van. Die lieten de Duiters pas stoppen bij 400 km/u!

Too much? Oordeel vooral zelf.

b30ym0ub5i3o

nmhyelrbsnbd

Pieter Schoonderbeek

Sportief georiënteerde journalist. Brengt zijn vrije tijd graag door op en rond het circuit. Neemt je graag mee in de wereld van exclusieve auto's en deelt graag zijn belevingen op het gebied van sportieve, exclusieve en luxewagens.