Dit is het totaal bedrag van de Nederlandse verkeersboetes in 2018

Dit is het totaal bedrag van de Nederlandse verkeersboetes in 2018

Als petrolhead heb je waarschijnlijk ook af en toe een zware rechtervoet. Hierdoor kan er nog wel eens te hard gereden worden. Leuk voor jezelf, maar niet voor je portemonnee. In 2018 zijn er miljoenen verkeersboetes uitgedeeld door de politie.

Ten opzichte van 2017 is het aantal verkeersboetes gedaald. Waar in 2017 in totaal 9.223.477 boetes zijn uitgedeeld, is dit in 2018 “slechts” 9.182.573 boetes. Harder rijden dan is toegestaan blijven we doen, aangezien 7.76 miljoen van de boetes zijn uitgegeven voor het overschrijden van de maximumsnelheid. De ruim 9 miljoen boetes moeten wel goed zijn voor flink wat geld, en dat is ook zo: in totaal werd er voor 754 miljoen euro uitgeschreven! Wanneer je echt zo graag heel hard wilt rijden, moet je je beheersen tot je de Duitse grens passeert, daar kun je je helemaal uitleven.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.