810 pk voor de Lamborghini Urus van Mansory!

810 pk voor de Lamborghini Urus van Mansory!

Na de Bentley Continental GT en Audi RS6 was het blijkbaar nog niet genoeg voor Mansory. Ook de Lamborghini Urus moest eraan geloven!

De nieuwste creatie van Mansory wordt de Venatus genoemd, een Lamborghini Urus die van binnen en buiten een flinke make-over heeft gekregen, uiteraard in combinatie met extra vermogen. We hebben al eerder een Urus van Mansory gezien, maar blijkbaar dacht de tuner dat het nog wel beter (lees: extremer) kon.

Esthetisch gezien krijgt de zeer blauwe Mansory Venatus verbrede wielkasten, samen met verschillende carbon fiber onderdelen zoals de motorkap, de side skirts, de op de achterklep gemonteerde vleugel, de dakspoiler en de achterbumper met diffuser. Zelfs kleine details zoals spiegelkappen, sierlijsten en luchtinlaatpanelen zijn gemaakt van carbon fiber, doordrenkt met neon groene verfaccenten. De zwart gesmede 24-inch wielen zijn de kers op de taart. Binnenin wordt de cabine gevuld met blauw leer met neon groene accenten. Het heeft ook alcantara accenten en uiteraard is ook hier weer het nodige carbon fiber verwerkt.

Onder de motorkap krijgt de Mansory Venatus een P810-upgrade van de 4,0-liter V8. Samen met een nieuw motormanagementsysteem en een krachtige katalysator, krijgt de Venatus ook een vermogensstijging naar 810 pk en 1000 Nm koppel.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.