806 pk voor de Mercedes-AMG GLE63!

806 pk voor de Mercedes-AMG GLE63!

En hij wordt de Project Inferno genoemd!

Komende uit Warschau, is de “Project Inferno” een Mercedes-AMG GLE 63 S Coupé die wordt aangekondigd als één van de snelste SUV’s die er zijn. Dit dankzij een uitgebreid aangepaste versie van Affalterbach’s twin-turbo 4,0-liter V8. Om zijn nieuw verworven vermogen beter te weerspiegelen, nam de tuner de tijd om het vermogen van de motor te vergelijken met enkele andere krachtige SUV’s zoals de Porsche Cayenne Turbo en de allesoverheersende Lamborghini Urus.

Ik zal je niet te veel vervelen metgetallen, dus hier zijn de twee belangrijkste die je moet onthouden: 806 pk en een maximaal koppel van maar liefst 1181 Nm. Dankzij de nieuw verworven krachten, zegt auto-Dynamics.pl dat de brute SUV slechts 3,25 seconden nodig heeft voor de sprint van 0 tot 100 km/h en 7,8 seconden voor de tussensprint van 100 tot 200 km/h. De topsnelheid ligt op een indrukwekkende 336 km/h.

De winst in vermogen werd verkregen door het installeren van op maat gemaakte turbo’s, een nieuw uitlaatsysteem en het aanpassen van de ECU. Het spreekt voor zich dat de zeventraps automatische transmissie ook een aantal upgrades moest doorlopen om al die extra kracht het hoofd te bieden.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.