75 jarige man rijdt 320 kilometer per uur!

75 jarige man rijdt 320 kilometer per uur!

Als je een hart voor auto’s hebt, heb je waarschijnlijk wel ooit wel gedroomd over harder rijden dan 320 kilometer per uur. Niet veel mensen krijgen de kans om deze droom waar te maken, maar de man in deze video wil zijn droom waar maken.

foto : Stefan Kotze Media

Barry, een 75-jarige man met een passie voor auto’s heeft als missie om 320 kilometer per uur te rijden met zijn 2012 Nissan GT-R-projectauto.

Barry’s langdurige passie voor auto’s begon toen hij een Porsche 911 langs zag rijden als jonge jongen. Vanaf dat moment wist hij het zeker, ooit komt er een sportwagen. Jaren gingen voorbij tot zo’n negen jaar geleden. Barry kocht de iconische Japanse sportwagen, de Nissan GT-R.

De standaard Nissan GT-R was voor Barry niet genoeg. Barry wil nog sneller gaan dan wat de standaard Nissan GT-R kon doen. Om dit voor elkaar te krijgen bracht Barry zijn GT-R weg. De deur uit om een totale motorische transformatie te ondergaan. De motor van de GT-R is uitgerust met veel upgrades. Onder andere verbeterde drijfstangen, zuigers ,een opnieuw opgebouwde versnellingsbak, de originele turbocompressoren van de auto zijn vervangen door de krachtigere versies van Garrett en nog veel meer.
Dit alles heeft er toe geleid dat Barry zijn GT-R een serieuze wagen is geworden met meer dan 1200 pk.

Aangezien Barry nog nooit launch control op zijn GT-R had gebruikt, laat staan de 320 kilometer per uur er mee heeft gereden, hebben veel mensen in zijn omgeving hebben gezegd dat het doel te onrealistisch was. Maar Barry is niet zomaar een 75-jarige. Benieuwd of Garry de 320 kilometer per uur bereikt? De video staat hier onder!

Meer lezen over Nissan GT-R’s? KLIK DAN HIER

Stijn Dekker

Stijn is al 24 jaar gepassioneerd over auto's. Van een Jaguar E-type tot een Hyundai i20n en alles daar tussen!