740PK Seat Leon Cupra Hillclimb: Dat klinkt goddelijk!

740PK Seat Leon Cupra Hillclimb: Dat klinkt goddelijk!

Normaliter plaatsen we dit soort content niet, maar deze auto klinkt zo goed dat we hem je niet willen onthouden. In Kroatie is iemand zo gek geweest om een R32 motor van een turbo te voorzien, in een Seat Leon te monteren en er zogenaamde ‘hillclimbs’ mee te gaan doen. En dat gaat hem goed af, want in het Kroatische Hill Climb kampioenschap van dit jaar is het 2e overall geworden.

Zal hij net zo snel over de Ring gaan als de nieuwe 992 Manthey GT3, dat betwijfelen wij maar deze twee auto’s hebben dan ook een heel verschillend doel.

De motor komt uit een total-loss gereden Golf 4 R32 en schakelen gaat via een sequentiele versnellingsbak, maar daarmee houd onze informatie over deze build op. Maar dat maakt niet uit, geniet van dit geluid en maak jezelf gek met welk project jij in 2022 op wil pakken!

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.