639 pk voor de Mercedes-AMG GT Edition 1!

639 pk voor de Mercedes-AMG GT Edition 1!

Mercedes AMG GT Edition 1

We weten dat de AMG GT eraan komt, maar dat er ook een Edition 1 zou komen was ons nog niet bekend! En het is een beestachtige wagen!

Maar was er snel bij, want de Mercedes-AMG GT 63 S 4Matic Edition 1 is enkel het eerste jaar van de AMG GT productie verkrijgbaar. Het RDW zal blij zijn met je als je deze 4 liter twinturbo V8 besteld, want speciaal voor deze AMG moeten ze XXL-kentekenpasjes gaan gebruiken.

Over XXL gesproken, het vermogen is ook XXL: 639 pk en 900 Nm aan koppel. Het exterieur van de auto wordt nog wat dikker gemaakt met het AMG Aerodynamica Package en je krijgt de keus uit drie kleuren: ‘Designo Graphite Grey Magno’, ‘Diamond White Bright’ of ‘Graphite Grey Metallic’. Matzwarte 21 inch jetsers zijn een standaardoptie op deze Edition 1.

In het interieur vind je de Performance stoelen, een ongelooflijk gaaf stuur en vloermatten met een leren band. Bijna over de top, maar o zo smaakvol, check de foto’s!

En alsof dat nog niet genoeg is, kun je nog vier andere opties aankruisen: Night Package, Exterieur Carbon Fibre Package 2, keramische remmen en sportieve kuipjes als achterbank. Wij zouden zeggen ‘Gewoon alle 4 doen!’ 

Volgende week zal de AMG GT Edition 1 gepresenteerd worden op de ADAC Zurich 24-uurs race op de Nurburgring. En de 63 S, 63 en 53 zullen daar ook aanwezig zijn! Dus voor de AMG-liefhebbers, jullie kunnen je hart ophalen volgend weekend! De eerste Mercedes-AMG GT’s zullen vanaf september/oktober dit jaar verwelkomd worden door de eerste consumenten!

Mercedes AMG GT Edition 1

Mercedes AMG GT Edition 1

Mercedes AMG GT Edition 1

Mercedes AMG GT Edition 1

Mercedes AMG GT Edition 1

Mercedes AMG GT Edition 1

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.