600+ km range: De Fisker EMotion gaat de strijd aan met Tesla

600+ km range: De Fisker EMotion gaat de strijd aan met Tesla

Fisker EMotion

We weten allemaal hoe het afgelopen is met Fisker en de Karma, maar met de langverwachte EMotion wil het herboren Fisker de strijd aan gaan met Tesla. 

Waar Elon Musk met zijn Tesla Model S P100D het grootste elektrische bereik in handen heeft van 335 mijlen (bijna 540 km), wil Fisker met hun nieuwe auto dit recordje overnemen en de markt bestormen met een bereik van 400 mijlen, bijna 644 kilometer en dus 100 kilometer meer. Een nobel streven als je het ons vraagt.

Dit indrukwekkende getal wordt behaald door een lithium-ion batterij en Fisker is zelfs bezig om dit bereik op te rekken naar 500 mijlen, meer dan 800 kilometer en een oplaadtijd van zo weinig als 1 minuut.

Jullie zijn allemaal gek van prestaties, wij gelukkig ook en de cijfers die Fisker ons presenteert, zijn om van te smullen. 780 pk wordt losgelaten op vier wielen en moet de middelgrote sedan binnen 3 seconden naar de 100 bonjouren. De 24 inch wielen van carbon moeten de auto op de weg houden en de  ‘vlinderdeuren’ zorgen voor de entree en het verlaten van deze opgedirkte batterij. Problemen bij het in- of uitstappen met deze deuren is gegarandeerd, want het ziet er leuk uit, maar praktisch lijkt het allerminst. Misschien is het daarom ook wel de eerste auto ter wereld met dit type deuren. Carbon en aluminium in het chassis moeten de EMotion ook lichter maken dan de Model S.

De auto is van zoveel sensoren en camera’s dat de auto zo alert is als een panter op de prairie. Het interieur is er eentje van formaat Mercedes S-klasse en komt daar ook aardig aan tegemoet. De EMotion is voorzien 4 of 5 volledig elektrische verstelbare leren stoelen en mocht leder niet je ding zijn, dan is er ook nog een veganistische optie. Ja, echt. Drie schermpjes voor de bestuurder en een toeter van een scherm in het middenconsole zorgen voor alle broodnodige informatie en vermaak voor de passagiers.

De nieuwe Fisker wiens achterkant lijkt te zijn weggelopen van de ontwerptafel van de nieuwe Aston Martin Vantage en in deze samenstelling een kleur heeft die verdacht veel weg heeft van de nieuwe Tesla Roadster II, moet Fisker opnieuw op de kaart gaan zetten, laten we hopen dat het ze gaat lukken, want een beetje gezonde concurrentie kan nooit kwaad1

Fisker EMotion

Fisker EMotion

Fisker EMotion

Fisker EMotion

Fisker EMotion

Fisker EMotion

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.