[Video’s] 6 Epische Momenten van het Festival of Speed

[Video’s] 6 Epische Momenten van het Festival of Speed

De week is doormidden. Tijd om dat te vieren met deze heerlijke video’s.

Ben je nu groot fan van alles op wielen, en heb je afgelopen weekend niet op een of ander festival de ledematen van je lijf gedanst, dan is de kans groot dat je hier of daar wel wat hebt meegepikt van een ánder festival: het Goodwood Festival of Speed. Ondanks dat het evenement meerdere dagen duurt, is het in feite één groot hoogtepunt. Precies om deze reden is het praktisch onmogelijk om een selectie te maken van de beste momenten, maar vrees niet, want dat is precies wat ik voor jullie ga doen.

Onze aardbol kent maar weinig auto’s die met mijn emoties weten te spelen zoals deze Audi S4 GTO dat kan. Daar waar sommigen enkel en alleen in slaap kunnen vallen na het drinken van een glas warme melk, of het luisteren naar zogenaamd kalmerende walvisgeluiden, heb ik slechts één slaapliedje nodig: de soundtrack van deze knotsgekke S4.

Van een haast orgasmisch turbo getsjilp naar een ongemakkelijk stilte, veroorzaakt door de Formule E wagen van Nick Heidfeld: op het erf van Lord March kan het allemaal. En ondanks dat de absentie van geluid slechts lichtelijk wordt overstemd door het gezoem van de versnellingsbak, neemt het niets weg van de prestaties van de auto. Sterker nog, Nick ging tijdens deze run zelfs voor een record.

Terug naar de werkelijkheid. Tenminste, “een” werkelijkheid, want wat deze Dakar truck hier precies laat zien gaat onze pet te boven. Het beeld is dusdanig onrealistisch, dat ik niet goed weet wat ik ermee aan moet. Het dringt pas echt tot me door wanneer ik de top comment onder de video zie, en lees: “The hay rolls won’t stop this if it goes off in the corner.” Beter kon ik het niet verwoorden.

Dit is een mooi bruggetje naar onze volgende video: een uitglijder van een Ferrari 458 GT2. Het wordt hier wel enigszins duidelijk dat hooibalen niet per se “the way to go” zijn. Zeker wanneer je ietsje nauwer kijkt, en ziet hoe een aantal toeschouwers, waarschijnlijk gedrapeerd in Ralph Lauren en Cartier, de plaats delict met enkel wat stro op hun hoed wisten te verlaten.

Van een ongeluk in een Ferrari naar de man die ooit misschien wel voor de “Scuderia” uit had kunnen komen, was het niet voor zijn onfortuinlijke rally-ongeluk. Er is echter goed nieuws, want na zijn Formule 1 test met het team van Renault een aantal weken terug, gaan de geruchten dat Robert Kubica wellicht nog dit jaar zijn terugkeer zal maken in de koningsklasse van de autosport. Dat Robby dan ook nog op Goodwood mag rijden, nota bene in een oude wagen van datzelfde team, gooit alleen maar meer olie op het vuur van dit verhaal. Dit krijgt vast nog een staartje!

Tsja.. dit spreekt voor zich, lijkt me zo.

Wil je nog meer video’s zien? Je checkt het hier.

Harry Verolme

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.