520PK Toyota Yaris GR vliegt!

520PK Toyota Yaris GR vliegt!

Ook al is in Bahrein niets te gek, echt vliegen doet deze Yaris natuurlijk niet, maar je begrijpt wat we bedoelen. Zeker na het zien van de onderstaande video.

Heel veel details zijn er niet bekend, maar dit blauwe kanonskogeltje uit de stal van Kanoo Racing heeft naar het schijnt 519 pk en bijna 590 Nm aan koppel onder de kap. Aanpassingen aan deze Yaris GR betreffen een Motec ECU, andere intercooler, aangepaste uitlaat en andere luchtfilters, that’s it. Dit vermogen is abnormaal, als je bedenkt dat er maar een 3 cilinder 1.6-liter motorblokje in deze hete hatchback ligt. Dat dit ook nog eens een verdomd snelle, hete hatchback is, hoeven we je dus eigenlijk niet eens meer uit te leggen.

De snelste GR Yaris van dit moment klaart een kwart mijl in een indrukwekkende 10.98 seconden met een snelheid van net 207 kilometer per uur. Deze tijd is neergezet na twee testraces welke ook net boven de 11 seconden uit kwamen. Om je een idee te geven hoe snel dit is, de Ferrari 488 GTB doet, wanneer je het goed doet, 10,8 seconden over de kwart mijl. En dat terwijl de Yaris GR een handbak heeft. Stel je toch eens voor wat dit voor een geweldenaar dit wordt wanneer de handbak gewisseld wordt voor een sequentiële bak!

Het moet toch een vernedering zijn voor de Ferrari-rijder en een genot voor de GR-rijder wanneer je een dragrace doet en ze voltooien de kwart mijl in bijna dezelfde tijd! Zou jij kiezen voor de klasse en elegantie van de Ferrari of zou jij kiezen voor de gekietelde Toyota Yaris GR met een zak geld?

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.