500 pk voor de Audi RS3 Abt Power R!

500 pk voor de Audi RS3 Abt Power R!

ABT Audi RS3

Een RS-gebadgde Audi is al geen misselijke wagen. Maar als Abt een Audi RS in zijn handen krijgt, is het gegarandeerd feest. Deze uitgerekte RS3 is daar wederom een voorbeeld van.

De nieuwe RS3 Limousine doet af-fabriek al 400 pk waarmee je al binnen 4,1 seconden naar de 100 peert, maar wijs met je vinger op de menukaart van Abt naar het kopje ‘Een vermogensboost van heb ik jou daar’ en laat de chefs van Abt hun werk doen.

Wanneer het hele menu gebakken, gebraden en opgediend is, krijg je een RS3 met kont mee naar huis welke 500 pk en 570 Nm aan koppel in het vooronder herbergt. Daarmee klapper je in 3,7 seconden naar de 100. En waar 0,4 seconde voorbij is in een knipoog, durf jij maar eens met je ogen te knipperen wanneer je deze platgeslagen katapult op zijn staartje trapt. Doortrappen kan tot 300 kilometer per uur!

Het mooie is, je kunt een gloednieuwe RS3 ‘Abt Power R’  voor minder dan €100.000,- voor je voordeur hebben staan. Voor iets meer dan €81.000,- heb je een gloednieuwe RS3 op de stoep staan en €10.000,- voor een Abt-vermogenskuurtje erbij. Maar als we dan toch de opties der opties erbij mogen rekenen, dan zouden we zeker het volledige pakketje van Abt er ook bij bestellen (feesttoeters als uitlaat, carbon van je stoel tot aan je stuur en difussor achterop voor +/-€10.000,-) en een setje keramische RS-remmen. Die laatste kijken mooi en dan heb je je remmerij in ieder geval ook on-point!

ABT Audi RS3

ABT Audi RS3

ABT Audi RS3

ABT Audi RS3

ABT Audi RS3

 

 

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.