500 KM/H: De Corbellati Missile gaat als eerste die barriere doorbreken

500 KM/H: De Corbellati Missile gaat als eerste die barriere doorbreken

Corbellati Missile

Als we de cijfers mogen geloven in ieder geval. Met 1.800 pk uit een 9.0 liter V8 moet deze auto sneller zijn dan de Koenigsegg Agera RS en de Hennessy Venom F5. 

De naam Corbellati zegt je hoogstwaarschijnlijk niets. Is niet erg, ons voor dit artikel namelijk ook niet. Doet de naam je denken aan een Italiaans restaurant, dan zit je al in de goede richting. De Missile is namelijk een product van de Spaanse familie Corbellati, een familie van kunstenaars en artiesten en deze auto is hun laatste kunstproject. Het doel? Een auto creëren met unieke prestaties en een uniek design.

Met een 9.0 liter biturbo V8 uit een boot (niet gelogen!) en een vermogen van 1.800 pk en 2.350 Nm koppel zijn de unieke prestaties in ieder geval al afgevinkt. Efficiënt allerminst, gezien het feit dat Bugatti 16 cilinders in een 8 liter motor bonjourt, maar het gaat om de gedachte erachter, zoals altijd het geval is bij kunst. Waar de engineers van Koenigsegg nog bezig zijn met het optimaliseren van de neerwaartse druk bij de Agera R/RS om die magische 500 km/u grens te doorbreken, zegt de Corbellati-familie dit kunstje al geflikt te hebben met hun Missile. Het ‘unieke’ design heeft iets weg van de oude Ferrari P4, maar dan wel volledig van carbon. ‘Beter goed gejat, dan slecht verzonnen’, laten we maar zeggen dan. Voor nu krijgen we ook geen duidelijk beeld van de auto en blijft het bij ietwat vage computer-renders, maar daar komt snel verandering in!

Want de onthulling van de auto staat gepland tijdens de autoshow van Genève begin maart. Daarna zijn er twee opties, de auto gaat geschiedenis schrijven of we horen er niets meer van, zoals het geval was bij de o zo mooie, Nederlandse Savage Rivale Roadyacht. Wat denk jij?

Corbellati Missile

Corbellati Missile

Corbellati Missile

 

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.