$500.000 voor een Dodge Challenger SRT Demon: Verantwoord of gekkenwerk?

$500.000 voor een Dodge Challenger SRT Demon: Verantwoord of gekkenwerk?

De automotive-branche krijgt goede klappen door de Covid-19 pandemie, door de grondstoffentekorten en het chiptekort. Nieuwe auto’s kunnen niet of pas veel later dan gepland geleverd worden en de prijzen voor de tweedehandsmarkt reizen de pan uit.

Maar de dealer van deze Dodge Challenger SRT Demon heeft echt een goede klap van de molen gehad. Het gaat om een nagenoeg nieuw exemplaar, daar deze auto pas 4 mijlen op de teller heeft staan, maar de prijs is met een half miljoen aan dollars ‘nogal uit proportie’.

Is hij $500.000-speciaal?

Wij zijn er nog niet achter waarom de prijs zo hoog moet zijn. In 2018 is hij af-fabriek Blu-Pearl geleverd, de garantie op de motor en overbrenging zijn nog actief en het prijskaartje was toen alles-inclusief net geen $95.000.

Als we dan verder zoeken, worden we nog steeds niets wijzer. Ja, de lederen stoelen kostten $2.495 en het tapijt in de achterbak kostte $1. Dus ja, het is voor ons nog steeds een raadsel waarom deze uitvoering van een 840pk sterk massaproduct bijna 5x zoveel moet kosten als iedere andere Demon op de markt.. Als je naar de website gaat staat er ‘This is going to sell soon’, maar wij betwijfelen het ten zeerste.

Als jij het weet, mag jij het zeggen!

Bron: Marino Chrysler Jeep Dodge

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.