50 jaar BMW M: Party machen!

50 jaar BMW M: Party machen!

Hoe oud was jij in 1972? Zat je toen al in de pijpleiding of was je nog een toekomstideaal? Either way, in dat jaar werd de motorsportafdeling van BMW in het leven geroepen. En dus is het tijd voor een feest!

Het eerst model wat daar van de band rolde was de iconische 3.0 CSL en hoeveel er volgde is niet meer in een artikel samen te vatten. Feit is wel dat de BMW M-divisie een succes van de bovenste plank is geworden en BMW gaat dit feestje dit jaar op verschillende manieren vieren.

Een daarvan is deze M2 CS Racing met livery die refereert aan het logo waarmee het allemaal begon. Mochten mensen de hint niet snappen, dan staat op de voorruit en spoiler nog een keer ’50 Jahre BMW M’. De lampjes en balk op het dak zijn er, omdat het een safetycar van de MotoGP betreft! De M2 CS Racing is verder niet aangepast, maar al driftend het circuit van Catalunya over gaan is geen enkel probleem.

Wat gaat er allemaal gebeuren?

Hoeveel feest-modellen BMW verder nog uit gaan brengen, weten we niet. Wat we wel weten, is dat de MotoGP weer een M-feestje wordt met de M3 Competition, M4 Competition, M5 CS, M8 Competition GC, i4 M50 en de X5M-ziekenboeg-edition dus geef je niets om motoren, dan kijk je gewoon MotoGP voor de M’s!

Oja, niet vergeten te vermelden: vanaf maart kun je dit retro-logo als vervanger voor je originele logo’s bestellen op je nieuwe BMW!

Bron: BMW Nederland

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.