5 van onze favoriete exclusieve auto’s!

5 van onze favoriete exclusieve auto’s!

Dit zijn auto’s die jij zelden op de weg ziet. Als je ze tegenkomt zie je waarom deze auto’s zo exclusief zijn. Het zijn vaak verfijnde voertuigen met een prachtig uitlaatgeluid. Ze staan bekend voor een verrukkelijk rij-mechanica. En tot slot bevatten ze hoge niveaus aan technologie.

De auto’s op deze lijst zijn gericht op de bestuurder. Ze beschikken over grote en luide motoren die de bestuurder een gevoel van vreugde en plezier geeft. Het zijn elegante kunstwerken waar je volop van kunt genieten!

Lamborghini Aventador SVJ

De Lamborghini Aventador is een iconische machine. Hij had zijn debuut in 2015. Deze auto werd ontwikkeld met een 6.5 liter twaalfcilinder motor. De SVJ is een verbeterde versie die uitkwam in 2018. Het doel van deze agressieve Lamborghini was om de snelste V12 auto te zijn rond het Nürburgring.

De SVJ is veel lichter dan de normale Aventador desondanks het feit dat ze dezelfde motor bezitten. Bij de ontwikkeling van de SVJ werd er gebruik gemaakt van ultralichte materialen. Het chassis is van carbon fiber en de motor is krachtiger. Als we naar het adembenemende ontwerp kijken zien we ook nog een verbeterde actieve aerodynamica.

Ferrari F12 TDF
Vele autoliefhebbers hebben Ferrari ‘s lief. Een ferrari is elegant, innemend en snel. Een F12 berlinetta is een comfortabele maar elegante auto. Het heeft een 6.3 liter V12 motor die enorm veel paardenkracht produceert. De F12 TDF is een exclusieve auto. Het heeft dezelfde motor als een normale F12 Berlinetta, maar Ferrari heeft het blok opgevoerd.

Dit zeldzame model is gelimiteerd tot 799 stuks. Ook hier wordt er carbon fiber gebruikt om de auto lichter te maken. Deze auto gebruikt tot slot hetzelfde remsysteem als de legendarische LaFerrari. De prijs van deze auto is circa 1 miljoen.

Porsche 911
Porsche 911 modellen zijn tijdloos en zeer populair: deze auto’s zijn heel erg robuust. Aan de top hebben we de 911 turbo s. Dit model bevat een krachtige 3.7 liter twin-turbocharged zescilinder. Porsche 911’s hebben een rijke geschiedenis en erfgoed.

Er zijn enorm veel 911 oldtimers op de weg, omdat veel mensen ze herstellen. Deze snelle Porsches hebben een speciale plek in ons hart, je kunt ze immers rijden in elke situatie. Op de weg kun je kiezen voor een comfortabele of agressieve rijstijl.

GT3 RS
De GT3 RS is perfect voor de persoon die vaak op een circuit wilt rijden. Deze auto is uitgerust met een 4.0 liter motor zonder turbocharger. Het klinkt hemels als je op hoge toeren rijdt. En hiervoor is het gemaakt, want de motor werd ontwikkeld voor racen.

GT3’s hebben namelijk hun eigen kampioenschap met zeer talentvolle autocoureurs. Het komt met een veilige rolkooi die door de fabriek wordt geïnstalleerd. RS staat voor RennSport, ook wel Racing Sport.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.