460 pk sterke BMW 140i? KOM MAAR DOOR!

460 pk sterke BMW 140i? KOM MAAR DOOR!

3ddesign 140i

De markt voor ‘pretraketten’ wordt steeds uitgebreider. Ik hoef je niet uit te gaan leggen welke auto’s dat zijn, die kun je vast wel dromen. Misschien droomde je ook wel van een 460 pk sterke BMW 140i en die droom is nu uitgekomen. 

Er komen steeds meer hete hatchbacks op de markt en ook de BMW 1-serie mag aansluiten in het rijtje pretraket. De 140i doet dat maar al te snel, met 340 pk en 500 Nm aan koppel zoef je in 4,4 seconden naar de 100. De auto is begrensd op een Duitse 250 kilometer per uur, maar dat doet niet af aan de pret die je met de auto kunt hebben.

Deze beturbode racemonsters zijn van zichzelf al snel, maar alles met een turbo is heel makkelijk te tunen. De meeste die daar aan beginnen, laten een nieuw chipje monteren en klaar. Begrijpelijk, want daarna wordt tunen pas echt serieus duur en is de kans op het kapot lopen van je motor ook groter. De jongens van 3DDesign zijn daar niet bang voor, een chipje op maat, een op maat gemaakte uitlaat en een andere intercooler en hatsekee, 460 pk op de krukas wat neerkomt op iets meer dan 400 pk op de wielen van de 140i. Geloof ons als we zeggen dat dit genoeg is om de nieuwe M3 F80 van de buren eens flink te pesten! Want deze jongen levert zijn vermogen al vanaf 2.000 toeren en gaat he-le-maal door aan de toerenbegrenzer.

3DDesign heeft de auto nog meer eigen gemaakt door hun eigen frontspoiler en diffusor te monteren en man, wij snakken hierdoor nog meer naar een proefritje!

3ddesign 140i

3ddesign 140i

3ddesign 140i

3ddesign 140i

 

 

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.