417 KM/h in een Bugatti Veyron: Celstraf incoming!

417 KM/h in een Bugatti Veyron: Celstraf incoming!

Iedereen heeft het filmpje vast wel gezien, de Bugatti Chiron die op de Duitse Autobahn even casual de 417 kilometer per uur aan tikt. De video was het bewijs dat de hypercar die snelheid kon halen, maar ook meteen het bewijs wat de Duitse politie nodig had om een zaak te beginnen tegen de eigenaar.

Nou zit Radim Passer, de eigenaar van de Chiron, niet verlegen om euro’s gezien zijn vermogen van ongeveer €300 miljoen, maar een celstraf is toch even andere koek.

Het verhaal is heel simpel: de Chiron met 1.500pk zou volgens de fabrieksopgave binnen 2.3 seconden naar de 100 kilometer uur kunnen schieten en dat wilde Passer zeker weten en ging meteen even tot de max. Waar je zou zeggen dat de Duitse snelweg de aangewezen plek is om dit uit te proberen, zijn de Duitse autoriteiten niet gecharmeerd van dit schouwspel.

Ondanks dat er geen beperkingen gelden op dit stuk snelweg, geven de Duitsers aan dat ‘dit gedrag kan leiden tot het in gevaar brengen van je medeweggebruikers’ en zijn ze een onderzoek gestart naar een eventuele vervolging voor het uitvoeren van ‘een illegale race’ met een potentiële gevangenisstraf van twee jaar als gevolg. Niet iets waar je naar uit kijkt.

De woordvoerder van de Duitse politie sluit hun beklag af met: “We are looking at the possibility of a banned car race.” en waar wij ons afvragen wat de slagingskans van dit proces is, hopen wij dat meneer Passer het verhaal kan afsluiten met een fikse boete in plaats van een gevangenisstraf. Maar, wij houden je op de hoogte!

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.