400+ pk in de Volkswagen Arteon? Het kan met de nieuwe V6!

400+ pk in de Volkswagen Arteon? Het kan met de nieuwe V6!

Volkswagen Arteon

Downsizing is een hot-topic in autowereld de laatste jaren. BMW bijvoorbeeld, heeft de magische V10 uitgezwaaid en werkt alleen nog maar met V8’s met een dubbele turbo en de 6.2 liter blokken van Mercedes behoren ook tot het verleden. Ook Volkswagen doet aan deze ‘trend’ mee, bewust tussen haakjes, omdat hoe lekker de Golf 6R en 7R met 2-liter turbo ook zijn, ik.. Nee, we missen die V6 toch wel een beetje!

Op dit moment is de nieuwe limousine van Volkswagen leverbaar met maximaal een 240 pk diesel- of 280 pk benzinemotor. Op zich niet mis, maar we weten wat voor immens snelle auto’s Volkswagen kan bouwen met een R-badge op de bips. En de kans dat de Arteon er gaat komen met zo’n badge is heel groot! Het vlaggenschip van Volkswagen draait op dit moment namelijk zijn testrondjes met een 3.0 liter VR6 met turbo!

De specs wil je weten? Een peekaatje of 404 om precies te zijn. En de combinatie met een vierwielaandrijving (met een lichte voorkeur voor aandrijving van de achterwielen) maakt dat wij jullie niet hoeven uit te leggen dat deze mastodont vlug zal zijn, heel vlug. Ik bedoel, de nieuwe Golf 7R zit met 300 pk en 380 Nm koppel binnen een seconden of 5 op de 100 en daar zal de nieuwe Arteon niet voor onder gaan doen.

De PR-afdeling van Volkswagen is zelfs zo zelfverzekerd dat ze in een statement aangeven dat de dikker-dan-dikke Arteon een concurrent moet gaan worden van de Porsche Panamera. Dat lijkt ons dan weer net een stap te ver, maar wij zien graag de beelden van de Arteon V6 die het opneemt tegen de Panamera, wat jullie!?

Volkswagen Arteon

Volkswagen Arteon

Volkswagen Arteon

 

 

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.