4-liter twin-turbo V8 voor McLaren 720S.

4-liter twin-turbo V8 voor McLaren 720S.

mclaren 720s engine

De wereld is weer wat informatie rijker! Wat schuilt er precies onder de kap van de nieuwe Super Series?

Het mag nog even duren voordat we precies weten hoe McLaren’s 720S er precies uit gaat zien, maar wat het beestje aan gaat drijven weten we inmiddels wel! De ‘vehicle line director’ van de formatie uit Woking, genaamd Haydn Baker, meldt dat o.a. het vermogen, koppel en gasrespons enorm zijn verbeterd t.o.v. modellen uit de eerste generatie. De motor die we in de aankomende Super Series moeten gaan vinden, is tevens een stuk zuiniger.

Goed, wat is er dan precies verbeterd? Zoals de naam van het aanstormende basismodel doet blijken, beschikt de 720S over 720 metrische pk’s. Het blok zelf is met 0,2 liter gegroeid, van een 3,8 naar een 4-liter V8. De versnelde gasrespons en het toegenomen koppel zijn mede te danken aan de sneller opspoelende twin-scroll turbo’s. Daarmee is de motor, gelukkig, zo’n beetje op elk vlak verbeterd.

Alles tezamen moet dit ervoor zorgen dat de 720S een kanon wordt. Volgens McLaren schiet deze Super Series in slechts 7,8 seconden naar de 200 km/u! Daarmee snoept hij een tiende van de tijd af die de 675LT eerder neerzette. Ook op de 1/4-mijl doet de 720S het fantastisch. De supercar die we binnenkort zullen ontmoeten zou er slechts 10,3 seconden over moeten doen!

Oh, en als je de auto ontgrendelt, licht het motorruim op. Zo kan je die twin-turbo V8 in al zijn glorie aanschouwen!

mclaren 720 s engine

Harry Verolme

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.