370PK Mini GP3: Hot hatch pur sang!

370PK Mini GP3: Hot hatch pur sang!

Mini is een gevestigde naam in het landschap van de hete hatchback. En met standaard 306pk is het al een lekker pikant gebakje. Maar waar fabrikanten hun auto’s op veilig afstellen, zijn er tuners die maar al te graag wat meer de grens op zoeken.

Ons bericht over de nieuwe JCW werd niet met open armen ontvangen, maar deze GP3 kun je toch niet niet-liken!? Het Duitse ‘Octane Factory’ heeft de GP3 iets meer juice gegeven en krijgt 370pk en 555Nm aan koppel mee, respectievelijk 64pk en 55Nm aan koppel extra ten opzichte van de originele GP3. Daar is wel een nieuwe intercooler, 200 cells-downpipe en aanpassing in de ECU voor nodig.

Om het kart-gevoel nog meer over te brengen, is ervoor gekozen om een KW Variant 3-onderstel te monteren. Het 19 inch lichtmetaal hadden wij wellicht een maatje kleiner besteld, maar a la: het vult de kassen lekker en zorgt voor wat bodemvrijheid.

Veel cijfers over de nieuwe prestaties hebben we niet, maar wij durven er onze schoonmoeder op in te zetten dat deze Mini GP3 nu in minder dan 5 seconden naar de 100 schiet en dan is deze hot hatch toch echt wel een pikant vierwielertje!

Bron: Octane Factory

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.