370 pk voor de Seat Leon Cupra met Abt-badge!

370 pk voor de Seat Leon Cupra met Abt-badge!

Abt Seat Leon Cupra

Een Seat Leon Cupra is van zichzelf vaardig genoeg om menig Honda Civic of Golfje het nakijken te geven bij het stoplicht. Maar Abt brengt je graag nog wat meer vaardigheden bij.

En dat doen ze in de vorm van een 70 pk extra. De Seat Leon Cupra 300 Carbon Edition krijgt na een Abt-kuurtje dus 370 pk mee om stoplichtsprintjes mee te winnen. Maar nu komt het huilie-huilie moment voor de Seat-liefhebber. De 300 Carbon Edition komt in een oplage van 300 stuks en wordt enkel in Duitsland verkocht. Maar, wij Hollanders zijn niet voor een gat te vangen, gewoon importeren die handel!

En dat issie waard hoor, de Carbon Edition is naast een anabolenkuurtje voorzien van een aantal smaakvolle koolstofvezel extra’s: spoilertje hier, splittertje daar en de wielen gejat van de RS6+. Mocht je nog twijfelen, ‘niet twijfelen!’ is ons advies, want de Carbon Edition is binnen no-time uitverkocht en dan zit je alsnog met je tissuebox te kijken. De Leon Cupra met 300 pk sprint in 5,7 seconden naar de 100 met de DSG-versnellingsbak en de Abt-Cupra zal dat sprintje in iets meer dan 5 seconden klaren. Waarom we niet in concrete cijfers praten? Abt laat (nog) niets los over de nieuwe prestaties…

Abt Seat Leon Cupra

Abt Seat Leon Cupra

Abt Seat Leon Cupra

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.