[VIDEO] Ondernemers opgelet: de nieuwe Mercedes GLE63 AMG komt eraan!

[VIDEO] Ondernemers opgelet: de nieuwe Mercedes GLE63 AMG komt eraan!

GLE63 2018

De GLE63 AMG is een auto die door veel mensen gereden kan worden. Een advocaat met een kantoor aan de Amsterdamse grachten, een moeder van drie kinderen die hem als boodschappenauto gebruikt of de ondernemer die werkzaam is in de bouw en op grijs kenteken rondjakkert in deze boot. Het klinkt allemaal wel waarschijnlijk he?  

Mercedes heeft een goede zet gedaan door de GLE toe te voegen aan hun line-up. Crossovers worden steeds populairder en daarom kon een AMG-versie van de potentiële bakstenentransporteur niet achterblijven. De eerste generatie mag binnenkort met pensioen en daarom zijn de Duitse engineers druk bezig met het perfectioneren van de nieuwe GLE63 (S). Deze krijgt een daklijn die stiekem een beetje naar de coupe neigt. Zou Mercedes hiermee proberen een sensuelere snelheidsbeul voor ondernemers te maken?

Was de vorige GLE gebouwd op basis van de ML, nu krijgt de auto een geheel nieuw, eigen platform. Uiteraard kun je de auto kopen met een gangbare motor, maar wij houden het even bij de AMG-versie. Die levert 600 pk en ja, dan doet de rest er toch niet meer toe? Plus, het maakt de boodschappenwagen van de voetbalvrouw een geduchte concurrent voor de Cayenne Turbo S E-Hybrid en de BMW X5M.

Over het interieur zijn nog weinig details bekend, enkel hebben we een spy-video weten te bemachtigen die ons een beetje een beeld geeft van wat we mogen verwachten. De beelden zijn marginaal, maar toch delen we de glimpen van de gecamoufleerde GLE met jullie. Laten we hopen dat Mercedes de nieuwe GLE63 nog voor het einde van 2018 de markt op katapulteert!

 

GLE63 2018

 

 

 

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.