[Video] Dit is YouTube’s eerste 360° video met de Red Bull F1!

[Video] Dit is YouTube’s eerste 360° video met de Red Bull F1!

Afgelopen weekend is het Formule 1 spektakel weer losgebarsten in Melbourne en allerlei nieuws over Max Verstappen, Giedo van der Garde etcetera vliegen je om de oren. Echter, de video die je op het punt staat te bekijken heeft niks met afgelopen weekend te maken en is afkomstig uit 2012.

Het gaat daarom ook niet per se over de inhoud van de video, al staat dat ons wel aan aangezien het een Formule 1 bolide van Red Bull betreft. Nee, het gaat om het feit dat dit YouTube’s allereerste video is dat een 360-graden interactie ondersteunt. Druk op play en je kunt de camera bovenop de bolide van Sebastien Buemi (toen nog met V8!) 360 graden ronddraaien terwijl hij zijn ronden rijdt op het Rudskogen Motorsenter circuit in Noorwegen.

Je kunt de camera bewegen door de Chrome-browser te gebruiken; dan kun je linksboven op het scherm de knoppen bedienen. Als je een telefoon met Android 4.1 of nieuwer gebruikt, kun je hetzelfde effect krijgen door simpelweg uw toestel tijdens het bekijken van de video te bewegen. Verwacht wordt dat het spoedig op meerdere browsers beschikbaar zal zijn evenals op zogeheten virtual reality headsets. Gaaf!

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.