336 pk perst Abt uit de Volkswagen Arteon

336 pk perst Abt uit de Volkswagen Arteon

VW Arteon Abt

De nieuwe Volkswagen Arteon begint langzaamaan zijn weg te vinden naar het Nederlandse wegennetwerk. De spannendste Arteon, die met V6, moet alleen nog de fabriek uit rollen.

De krachtigste Arteon is op dit moment de 2 liter TSI met 280 pk. Dat vermogen in combinatie met de vierwielaandrijving en DSG-bak is al niet beroerd. Je schiet binnen 5,6 seconden naar de 100, maar bij Abt denken ze dit sneller te kunnen en gelijk krijgen ze.

Welke spreuk ze hebben gebruikt om de 2.0 TSI te betoveren, weten we niet, maar het vermogen stijgt naar 336 pk en 420 Nm koppel en de engineers geven aan dat dit geen nadelige gevolgen heeft op de levensduur van de motor. Zijn de RS4-R en SQ5 allerminst bescheiden vormgegeven, de Arteon houdt zijn zakelijke uitstraling. Een verlaagd onderstel moet het gevoel van contact met het wegdek versterken en doet het onderstel dat niet, dan zorgt het kenmerkende lichtmetaal van Abt in maatje 19, 20 of 21 inch er wel voor dat je elke oneffenheid in het asfalt voelt. Ben je nog een beetje gesteld op rijcomfort, dan zouden wij de 19 inch velgen aanbevelen.

Hoe je het ook went of keert, de Arteon is een kunstwerk of wielen. Al zien we de Arteon met V6 wel heel graag verschijnen.

VW Arteon Abt

VW Arteon Abt

VW Arteon Abt

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.