3 redenen waarom een SUV de perfecte familieauto is

3 redenen waarom een SUV de perfecte familieauto is

Het aantal verkochte SUV’s is de laatste jaren flink gestegen. Hoe dit komt? Doordat steeds meer gezinnen voor dit type auto kiezen. Als je ook op zoek bent naar een nieuwe auto, overweeg je mogelijk ook een SUV te kopen. Voordat je dit doet, wil je ongetwijfeld weten waarom deze auto geschikt is voor jouw gezin. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst geven wij jou 3 redenen waarom een SUV de perfecte familieauto is.

1. Groot aantal zitplaatsen
Heb je een (redelijk) groot gezin? Dan wil je ongetwijfeld dat jullie allemaal in dezelfde auto passen. In dat geval hoef je niet constant met twee auto ergens naartoe te rijden. Dit brengt ons direct bij de eerste reden waarom een SUV de perfecte familieauto is. Een SUV herbergt namelijk een groot aantal zitplaatsen. Zo heeft eigenlijk iedere SUV tegenwoordig plek voor minimaal vijf personen. Is dit voor jou niet genoeg? Geen paniek, want vaak kun je ook voor een model met meerdere zitplaatsen kiezen. Bij sommige SUV’s zijn er namelijk zogeheten noodzitjes verwerkt in de vloer van de kofferbak. Deze trek je makkelijk uit de vloer, waardoor er twee extra zitplaatsen ontstaan.

2. Veel opbergruimte
Als je (kleine) kinderen hebt, neem je vaak van alles mee als je op pad gaat. Daarom is het wel handig om een auto met een ruime kofferbak te hebben. Kies je voor een SUV? Dan hoef jij je geen zorgen te maken over de opbergruimte. De gemiddelde SUV beschikt namelijk over een flinke kofferbak. Dit is ook ideaal als je ieder jaar met de auto op vakantie gaat.

De opbergruimte van de meeste SUV’s is overigens flexibel. Zo kun je de achterbank in veel van deze auto’s bijvoorbeeld verschuiven. Is de kofferbak niet groot genoeg om iets te vervoeren? Dan schuif je de achterbank simpelweg wat naar voren. Je kunt de rugleuning van de bank eventueel ook nog inklappen. Hierdoor wordt de kofferbak van jouw SUV alleen nog maar groter.

3. Ideaal voor kinderstoeltjes
Veel mensen kijken naar de veiligheid als zij een nieuwe auto gaan kopen. Heb je kinderen? Dan besteed je hier waarschijnlijk extra aandacht aan. Je wilt hen immers veilig van A naar B kunnen vervoeren. Met een grote SUV is dit geen enkel probleem. Doordat deze auto veel ruimte herbergt kun je zonder problemen één of twee kinderstoeltjes kwijt op de achterbank. Er kan in dat geval zelfs nog iemand in het midden van de bank zitten. 

Bijkomend voordeel van een SUV is dat je jouw kinderen makkelijk en snel in de kinderstoel zet. Dit komt doordat een SUV een hogere instap heeft dan bijvoorbeeld een hatchback of een sedan. Hierdoor hoef je niet meer te bukken om jouw kind in het stoeltje te zetten.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.