25-jarige zonder rijbewijs crasht BMW M5

25-jarige zonder rijbewijs crasht BMW M5

Dus je bent 25 jaar oud, hebt geen rijbewijs en op de een of andere manier kom je aan een BMW M5 en crash je tegen het Ministerie van Financiën in Berlijn?

“Ik wilde testen wat er in de auto zit”, antwoordde de bestuurder van de BMW M5 op de vraag van de politie, hoe het kwam dat hij tegen dit belangrijke gebouw was gecrasht. Het ongeval vond Vrijdagochtend om 4 uur plaats in de Niederkirchnerstrasse in het district Mitte, direct bij het federale Ministerie van Financiën. De bestuurder zou afkomstig zijn uit Berlijn, terwijl de auto geregistreerd staat in Mannheim, zo’n 625 kilometer verderop.

De politie liet weten dat een politieagent de 25-jarige bestuurder een paar straten eerder had opgemerkt toen hij met de auto door het regeringskwartier scheurde. Vervolgens ramde de BMW M5 verschillende massieve blokken, een straatlantaarn, een kunstwerk en kwam hij uiteindelijk tot stilstand tegen de muur van het Ministerie van Financiën. “We onderzoeken hem op verdenking van een verboden autorace,” zei een woordvoerder van de politie. “De bestuurder wilde testen hoe hij in een korte tijd de meeste afstand kan afleggen.”

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.