2024 Subaru Impreza: geen handbak, en geen sedan meer

2024 Subaru Impreza: geen handbak, en geen sedan meer

De nieuwe Subaru Impreza is een grote teleurstelling voor de échte ‘subbie-liefhebbers’.

De Subaru Impreza kent een rijke geschiedenis. Rally-liefhebbers zullen dan vooral denken aan de hoogtepunten van de WRX en STI-modellen. Maar de laatste jaren is de hatchback wat ‘liever’ geworden. Een verfrissing van het Japanse model liet ook even op zich wachten, tot nu.

Niet schrikken, maar het is echt zo. In 2024 gaat Subaru ‘hatchback-only’ met hun Impreza. De nieuwe Subaru Impreza wordt in drie uitvoeringen geleverd: Base, Sport en RS. De Base en Sport krijgen een 2.0-liter boxer viercilinder met 150 pk en 197 Nm koppel. Het sterkste RS-model krijgt ook een viercilinder. Maar dat is een 2.5-liter boxer met 180 pk en 241 Nm koppel.

De handbak verdwijnt

Nog meer nieuws dat ‘Subbie-liefhebbers’ niet graag willen horen: de Impreza zegt met het 2024 model ook gedag tegen de handgeschakelde bak. In plaats daarvan kun je een CVT (continuously variable transmission) naast je verwachten. Om puristen te troosten, blijft de hatchback vierwielaangedreven voor alle beschikbare uitvoeringen.

Prijs van de Subaru Impreza is nog onbekend

Subaru heeft nog niet bekendgemaakt wat de Impreza zal kosten, maar we verwachten een grote sprong van vorig jaar door onder meer het chiptekort in de auto-industrie. De eerste 2024 Impreza’s kunnen we dan vanaf de lente van 2023 bij de dealers verwachten.

Hier kun je de bekendmaking van het nieuwe model nog eens bekijken!

Bron: © Subaru

Stijn Dekker

Stijn is al 24 jaar gepassioneerd over auto's. Van een Jaguar E-type tot een Hyundai i20n en alles daar tussen!