2024 Ford Mustang ‘Dark Horse’: Krachtigste 5.0L V8 ooit

2024 Ford Mustang ‘Dark Horse’: Krachtigste 5.0L V8 ooit

Afgelopen week kregen we, tussen alle ‘elektrische aankondigingen’, eindelijk de bevestiging dat de verbrandingsmotor nog even blijft. Nou ja, bij onze Amerikaanse vrienden dan. Ford kwam op de 2022 NAIAS (autoshow in Noord-Amerika) namelijk met inmiddels de zevende generatie van hun ‘paardjes’. En dat is goed nieuws, want deze zal blijven grommen met het atmosferische 5.0L ‘Coyote’ V8-motorblok. Het nieuwste model produceert hiermee 450PK puur op de achterwielen, zoals we gewend zijn van deze ‘pony’. Maar dit keer is er ook een andere versie aangekondigd; de Ford Mustang Dark Horse. Deze variant perst maar liefst 500PK uit dat bekende Coyote blok. Daarnaast krijgt het verbeterde stangen, een sterker sperdifferentieel en versterkt chassis om al die kracht in bedwang te houden.

Ford

En de Amerikaanse autofabrikant houdt ook vast aan de bak in het midden. Het GT-model van de Mustang krijgt zowel een standaard 6-traps handgeschakelde bak als een 10-traps automaat. Daarnaast krijgt de bestuurder nu ook een verbeterde handrem om iets makkelijker zijwaarts te gaan. Want dat zijn we inmiddels wel van ze gewend. Aan het einde van de aankondiging kwam Ford nog met iets anders leuks; de ‘Remote Rev’. Hiermee kun je, zoals de naam al verklapt, op afstand met je autosleutel het monster laten grommen (dit zit niet op de manuele versie, natuurlijk).

Ford

Ford blijft niet helemaal hangen in het ‘oude vertrouwde’ echter. Het interieur is volledig aangepakt en conform de trends van tegenwoordig (verwacht dus minstens twee schermen voor je neus). Ook aan de buitenkant is duidelijk wat gedaan, waardoor het een futuristische maar toch klassieke Mustang uitstraling heeft. Mocht je hem in het echt willen horen en zien, dan moet je nog wel even wachten. Ford maakte al bekend dat verkoop in de zomer van 2023 zal beginnen in Amerika.

Laurits van den Broek

Laurits heeft een passie voor auto's en met name de snelle auto's van Lamborghini. Alleen jammer dat hij dagelijks met een Tesla Model 3 Performance (dat dan wel) naar werk gaat.